Zkuste tento netradiční low carb (LC) oběd. Celer jako příloha je velmi dobrý, zdravý a třeba si ho oblíbíte jako já:)
- 1h:10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
na kostky nakrájet 400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 hrsti |
2 hrsti |
Příloha | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Na ghí cibule, pak anglická slanina, maso nechat zatáhnout. Kari, sůl, zarestovat, podlít trochou vody, která se dušením zredukuje a vznikne super omáčka, kterou nemusíte zahušťovat. Až je maso měkké, přidám dvě hrsti listového špenátu, který nechám jen zavadnout. Hotovo.
-
Na jiné pánvi na ghí orestovat celou bulvu nastrouhaného celeru. Posolit a kapku vody. (Jen trošičku) Pod pokličkou nechat pár minut (asi 5) dusit do zredukování všechny vody. Pak jen vypnu a nechám na plotně dojít.
Restovaný/dušený celer mi moc chutná, není výrazně celerový a nahradí mi velmi zdatně např.těstoviny (pocitově)
Makronutrienty
37%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 436 kJ | 4 467 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 1 068 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,79 g
1,31 g |
69,5 g
13,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,679 SVJ | 6,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,71 g
2,61 g |
68,8 g
26,7 g |
Bílkoviny | 5,04 g | 51,7 g |
Sůl | 0,695 g | 7,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů