
Uvnitř šťavnaté, na povrchu křupavé koleno sous vide.
- 10h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
naložit 30% solný nálev 1 kg |
1 kg |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
5 kuliček |
5 kuliček |
10 kuliček |
10 kuliček |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ostrým nožem nařežeme kůži do čtverců. Řezy vedeme asi 2 cm od sebe. Dáváme pozor, abychom neřízli moc hluboko a nenařízli maso.
Koleno naložíme do vody se solí. Roztok by měl být 30%. Koleno musí být cele ponořené v roztoku. Necháme v chladničce cca 48 hodin.
-
V hmoždíři rozdrtíme koření, česnek a olej mimo bobkového listu. Vzniklou marinádou potřeme celé koleno, které vložíme do sáčku a přidáme bobkový list. Ze sáčku odsajeme vzduch a sáček uzavřeme. Necháme v chladničce dalších 24 hodin.
-
Nastavíme teplotu na 67°C a vaříme 35 hodin.
Po 35 hodinách vyjmeme koleno ze sáčku a v troubě pod grilem pečeme, doku není kůže křupavá. Záleží na troubě. Obvykle to trvá tak 20 – 25 minut.
Makronutrienty
2%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 899 kJ | 54,3 kJ |
Kalorická hodnota | 215 kcal | 13 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,8 g
0,022 g |
0,048 g
0,001 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,08 SVJ | 0,005 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,1 g
5,07 g |
0,975 g
0,306 g |
Bílkoviny | 17,1 g | 1,04 g |
Sůl | 0,284 g | 0,017 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů