Vepřové koleno sous vide

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Vepřové koleno sous vide

Uvnitř šťavnaté, na povrchu křupavé koleno sous vide.

Postup přípravy

  1. Ostrým nožem nařežeme kůži do čtverců. Řezy vedeme asi 2 cm od sebe. Dáváme pozor, abychom neřízli moc hluboko a nenařízli maso.

    Koleno naložíme do vody se solí. Roztok by měl být 30%. Koleno musí být cele ponořené v roztoku. Necháme v chladničce cca 48 hodin.

  2. V hmoždíři rozdrtíme koření, česnek a olej mimo bobkového listu. Vzniklou marinádou potřeme celé koleno, které vložíme do sáčku a přidáme bobkový list. Ze sáčku odsajeme vzduch a sáček uzavřeme. Necháme v chladničce dalších 24 hodin.

  3. Nastavíme teplotu na 67°C a vaříme 35 hodin.

    Po 35 hodinách vyjmeme koleno ze sáčku a v troubě pod grilem pečeme, doku není kůže křupavá. Záleží na troubě. Obvykle to trvá tak 20 – 25 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte