Vepřové koleno sous vide
Uvnitř šťavnaté, na povrchu křupavé koleno sous vide.
- 10h
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Kvašení a nakládání
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Pomalý hrnec
- Primal
- Silvestr
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové koleno s kostí | 1 kg |
česnek stroužky | 4 kusy |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
badyán celý | 1 kus |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 10 kuliček |
sezamové semínko světlé | 0,5 lžičky |
paprika sladká mletá uzená | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
olej řepkový | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Ostrým nožem nařežeme kůži do čtverců. Řezy vedeme asi 2 cm od sebe. Dáváme pozor, abychom neřízli moc hluboko a nenařízli maso. Koleno naložíme do vody se solí. Roztok by měl být 30%. Koleno musí být cele ponořené v roztoku. Necháme v chladničce cca 48 hodin.
-
V hmoždíři rozdrtíme koření, česnek a olej mimo bobkového listu. Vzniklou marinádou potřeme celé koleno, které vložíme do sáčku a přidáme bobkový list. Ze sáčku odsajeme vzduch a sáček uzavřeme. Necháme v chladničce dalších 24 hodin.
-
Nastavíme teplotu na 67°C a vaříme 35 hodin. Po 35 hodinách vyjmeme koleno ze sáčku a v troubě pod grilem pečeme, doku není kůže křupavá. Záleží na troubě. Obvykle to trvá tak 20 – 25 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů