Vepřové karbanátky s parmezánem
Jsou trochu tučnější, tak při hubnutí zvolte nízkoenergetickou zeleninu jako třeba kedlubny, ředkvičky nebo hlávkový salát. A dýňovou kaši nebo batátové hranolky si nechejte raději na jindy, k libovějšímu masu.
- 30m
- 8 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso mleté | 600 g |
parmezán | 50 g |
vejce slepičí malé, s | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 0,5 lžíce |
pepř bílý mletý | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
hořčice plnotučná | 0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Smíchejte mleté maso s nahrubo nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Vytvarujte tenší karbanátky.
-
Rozpalte pánev, nechejte na ní rozehřát ghí a postupně usmažte karbanátky. Hotové karbanátky ukládejte do zapekací misky nebo malého pekáčku do trouby rozehřáte na 120 °C (aby nevychladly).
-
Jakmile budete mít všechny karbanátky usmažené, nalijte do pánve 1/4 hrnku vody, přidejte hořčici a podle chuti sůl a pepř. Snažte se z pánve odlepit přípečky a vše svařte na “omáčku”.
-
Karbanátky podávejte přelité omáčkou a s přílohou dle vaší chuti,
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů