Vepřové karbanátky s parmezánem

Kateřina Gallinová

Jsou trochu tučnější, tak při hubnutí zvolte nízkoenergetickou zeleninu jako třeba kedlubny, ředkvičky nebo hlávkový salát. A dýňovou kaši nebo batátové hranolky si nechejte raději na jindy, k libovějšímu masu.

Vepřové karbanátky s parmezánem

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vepřové maso mleté 600 g
parmezán 50 g
vejce slepičí malé, s 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 0,5 lžíce
pepř bílý mletý 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
hořčice plnotučná 0,25 lžičky

Postup přípravy

  1. Smíchejte mleté maso s nahrubo nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Vytvarujte tenší karbanátky.

  2. Rozpalte pánev, nechejte na ní rozehřát ghí a postupně usmažte karbanátky. Hotové karbanátky ukládejte do zapekací misky nebo malého pekáčku do trouby rozehřáte na 120 °C (aby nevychladly).

  3. Jakmile budete mít všechny karbanátky usmažené, nalijte do pánve 1/4 hrnku vody, přidejte hořčici a podle chuti sůl a pepř. Snažte se z pánve odlepit přípečky a vše svařte na “omáčku”.

  4. Karbanátky podávejte přelité omáčkou a s přílohou dle vaší chuti,

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů