Jsou trochu tučnější, tak při hubnutí zvolte nízkoenergetickou zeleninu jako třeba kedlubny, ředkvičky nebo hlávkový salát. A dýňovou kaši nebo batátové hranolky si nechejte raději na jindy, k libovějšímu masu.
- 30m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Smíchejte mleté maso s nahrubo nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Vytvarujte tenší karbanátky.
-
Rozpalte pánev, nechejte na ní rozehřát ghí a postupně usmažte karbanátky. Hotové karbanátky ukládejte do zapekací misky nebo malého pekáčku do trouby rozehřáte na 120 °C (aby nevychladly).
-
Jakmile budete mít všechny karbanátky usmažené, nalijte do pánve 1/4 hrnku vody, přidejte hořčici a podle chuti sůl a pepř. Snažte se z pánve odlepit přípečky a vše svařte na “omáčku”.
-
Karbanátky podávejte přelité omáčkou a s přílohou dle vaší chuti,
Makronutrienty
3%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 369 kJ | 1 135 kJ |
Kalorická hodnota | 327 kcal | 271 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,47 g
0,031 g |
1,22 g
0,026 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,147 SVJ | 0,122 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,1 g
12,4 g |
23,3 g
10,3 g |
Bílkoviny | 17,7 g | 14,7 g |
Sůl | 0,689 g | 0,572 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů