Vepřové karbanátky s parmezánem

Kateřina Gallinová

Vepřové karbanátky s parmezánem

Jsou trochu tučnější, tak při hubnutí zvolte nízkoenergetickou zeleninu jako třeba kedlubny, ředkvičky nebo hlávkový salát. A dýňovou kaši nebo batátové hranolky si nechejte raději na jindy, k libovějšímu masu.

Postup přípravy

  1. Smíchejte mleté maso s nahrubo nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Vytvarujte tenší karbanátky.

  2. Rozpalte pánev, nechejte na ní rozehřát ghí a postupně usmažte karbanátky. Hotové karbanátky ukládejte do zapekací misky nebo malého pekáčku do trouby rozehřáte na 120 °C (aby nevychladly).

  3. Jakmile budete mít všechny karbanátky usmažené, nalijte do pánve 1/4 hrnku vody, přidejte hořčici a podle chuti sůl a pepř. Snažte se z pánve odlepit přípečky a vše svařte na “omáčku”.

  4. Karbanátky podávejte přelité omáčkou a s přílohou dle vaší chuti,

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte