Vepřová roláda ve slaninové "dece"
Vepřová roláda s batátovou kaší a zelným salátem je takový lepší lowcarb oběd, efektní a výborný! Děkujeme Zuzce Causeway za krásné jídlo :)
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
slanina anglická | 200 g |
vepřová kotleta | 8 kusů |
mozzarella | 150 g |
paprika kapie | 1 kus |
zelené fazolové lusky mražené | 200 g |
cibule | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
hořčice dijonská | 2 lžíce |
pepř černý mletý | 1 lžička |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 200 g |
hlávkové bílé zelí | 0,5 kusu |
sůl | 1 lžička |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
batáty, sladké brambory | 400 g |
sůl | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ze slaniny si upleteme takovou kostkovanou dečku :). Na prkýnku si naklepeme maso, solime, opeprime a natřeme hořčic. Pak dáme maso na deku , přidáme kvalitni šunku po celé ploše, sýr, červenou kapii a fazolky. Zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodinky do lednice.
-
Na plech si dáme nakrájenou cibuli na měsíčky a pak vytáhneme roládu z lednice, sundáme fólii a dáme na pekáč s cibulí a troškou vody. Dáme péct hezky pomalu, dokud není hotová - na 160°C.
-
2 vetsi bataty si oloupeme, nakrajime na kostky, oplachneme a dame varit do osolene vody. Az je mekka, zcedime a rozstouchame stouchadlem na brambory, pridame trochu masla a opeprime.
-
Malinke zeli jsem si nakrajela na drobno, osolila a nechala chvilku odpocivat, tim zmekne. 2 oloupane cesneky nastrouhane na jemno a pridak k zeli. Zalivka - do hrnku jsem si dala vodu ,1 PL erythritolu, spetku sole a spetku pepre a nalila na nakrajene zeli a promichala. No a na taliri trosku ozdobila.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů