Vepřová roláda ve slaninové "dece"

Vepřová roláda s batátovou kaší a zelným salátem je takový lepší lowcarb oběd, efektní a výborný! Děkujeme Zuzce Causeway za krásné jídlo :)

Vepřová roláda ve slaninové "dece"

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
slanina anglická 200 g
vepřová kotleta 8 kusů
mozzarella 150 g
paprika kapie 1 kus
zelené fazolové lusky mražené 200 g
cibule 4 kusy
sůl 1 lžička
hořčice dijonská 2 lžíce
pepř černý mletý 1 lžička
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 200 g
hlávkové bílé zelí 0,5 kusu
sůl 1 lžička
česnek stroužky 2 kusy
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 2 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
batáty, sladké brambory 400 g
sůl 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Ze slaniny si upleteme takovou kostkovanou dečku :). Na prkýnku si naklepeme maso, solime, opeprime a natřeme hořčic. Pak dáme maso na deku , přidáme kvalitni šunku po celé ploše, sýr, červenou kapii a fazolky. Zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodinky do lednice.

  2. Na plech si dáme nakrájenou cibuli na měsíčky a pak vytáhneme roládu z lednice, sundáme fólii a dáme na pekáč s cibulí a troškou vody. Dáme péct hezky pomalu, dokud není hotová - na 160°C.

  3. 2 vetsi bataty si oloupeme, nakrajime na kostky, oplachneme a dame varit do osolene vody. Az je mekka, zcedime a rozstouchame stouchadlem na brambory, pridame trochu masla a opeprime.

  4. Malinke zeli jsem si nakrajela na drobno, osolila a nechala chvilku odpocivat, tim zmekne. 2 oloupane cesneky nastrouhane na jemno a pridak k zeli. Zalivka - do hrnku jsem si dala vodu ,1 PL erythritolu, spetku sole a spetku pepre a nalila na nakrajene zeli a promichala. No a na taliri trosku ozdobila.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů