Jako příloha je brokolicová "rýže", fazole a čerstvá zelenina.
- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Brokolicová "rýže" | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
5 kusů |
5 kusů |
Fazole | |
80 g |
80 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Fazole na noc namočíme a pak uvaříme doměkka v osolené vodě.
Vejce vidličkou rozšleháme s petrželkou a nastrouhaným sýrem. Na malé pánvičce s olejem usmažíme z obou stran.
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme omeletu, přidáme několik kousků papriky a stočíme pevně, svážeme provázkem a zprudka opečeme na lžičce oleje. Pak podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
Na pánvi po omeletě na oleji orestujeme cibuli, přidáme nahrubo nakrájenou brokolici , česnek , rajčátka a orestujeme.
Podáváme s čerstvou zeleninou, která je pro diabetiky velmi důležitá.
Makronutrienty
36%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 483 kJ | 3 089 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 738 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,02 g
1,14 g |
51,2 g
7,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,802 SVJ | 5,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,38 g
2,1 g |
40,8 g
13,4 g |
Bílkoviny | 7,68 g | 49,1 g |
Sůl | 0,806 g | 5,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů