Vepřová plec na zelenině, low carb knedlík - LC

Laduš

Vepřová plec na zelenině, low carb knedlík - LC

Takové vydatné dušené poctivé domácí jídlo v zimě zahřeje nejen v žaludku, ale i na duši.

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec jsem očistila a nakrájela na kostky. Na sádle jsem dozlatova osmažila cibuli nakrájenou nadrobno. Přidala jsem maso a zprudka zatáhla. Osolila jsem a opepřila. Pak jsem podlila domácí rajčatovou šťávou. Pokud něco takového nemáte, klidně použijte trochu protlaku a dolijte vodou. Přiklopené jsem dusila asi hodinu.

  2. Maso jsem vyndala ven, základ s cibulí jsem důkladně promixovala tyčovým mixérem, až vznikla krásná hustá omáčka. Maso jsem vrátila zpět, přidala jsem pytlík mražené zeleniny a mléko. Dodusila jsem doměkka. Během dušení jsem musela ještě naředit vodou a mlékem, protože byla omáčka příliš hustá. Po odstavení z ohně jsem ochutila citrónovou šťávou.

    Původně jsem chtěla použít i smetanu, ale nakonec nebylo třeba.

  3. Knedlík: vejce s tvarohem a solí důkladně promíchat, aby tam nebyly hrudky. Pak přidat všechny ostatní ingredience kromě mléka. Opět důkladně promíchat a dle konzistence, pokud je třeba, přidat ještě mléko. Já jsem dala jednu lžíci. Směs má být kašovitá a spíše tekutější. Nalít do většího hrnku vymazaného máslem a vlnit 3 minuty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte