Vepřová plec na smetaně - LC
Oblíbená lowcarb omáčka, máme moc rádi. Další recepty můžete sledovat i zde: https://www.instagram.com/p/CnWpQS7rJUI/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 5h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pomalý hrnec
- Posvícení
- Recepty po babičce
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 1 250 g |
zelenina kořenová | 350 g |
cibule | 1 kus |
ocet vinný bílý | 0,5 lžičky |
hořčice plnotučná | 1 lžička |
citrón | 0,2 kusu |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 kuliček |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
čekankový sirup | 10 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si nasolíme, napepříme a zprudka opečeme na másle ze všech stran dozlatova. Poté přendáme z pánve do pomalého hrnce.
-
Na pánev dáme opéct cibuli, pak přidáme kořenovou zeleninu a vše opékáme dozlatova. Zastříkneme octem a necháme lehce vyvařit, pak přidáme hořčici, citrón, bobkový list, nové koření, pepř a vše pořádně promícháme. Přidáme k masu do pomalého hrnce a necháme jet 5 hodin (samozřejmě maso i zeleninu je možné opékat přímo v pomalém hrnci, ale mě se to lépe dělá na pánvi).
-
Poté vyjmeme maso a zeleninu přepasírujeme přes cedník do hrnce. Dáme na plotnu, nalijeme smetanu a dochutíme (sůl, pepř, citron, po odstavení z plotny můžeme dosladit čekankovým sirupem, pokud je třeba).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů