Vepřová plec na smetaně - LC

Lenny73

Oblíbená lowcarb omáčka, máme moc rádi. Další recepty můžete sledovat i zde: https://www.instagram.com/p/CnWpQS7rJUI/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Vepřová plec na smetaně - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 1 250 g
zelenina kořenová 350 g
cibule 1 kus
ocet vinný bílý 0,5 lžičky
hořčice plnotučná 1 lžička
citrón 0,2 kusu
bobkový list celý sušený 3 kusy
nové koření 5 kuliček
pepř černý celý 5 kuliček
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
čekankový sirup 10 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso si nasolíme, napepříme a zprudka opečeme na másle ze všech stran dozlatova. Poté přendáme z pánve do pomalého hrnce.

  2. Na pánev dáme opéct cibuli, pak přidáme kořenovou zeleninu a vše opékáme dozlatova. Zastříkneme octem a necháme lehce vyvařit, pak přidáme hořčici, citrón, bobkový list, nové koření, pepř a vše pořádně promícháme. Přidáme k masu do pomalého hrnce a necháme jet 5 hodin (samozřejmě maso i zeleninu je možné opékat přímo v pomalém hrnci, ale mě se to lépe dělá na pánvi).

  3. Poté vyjmeme maso a zeleninu přepasírujeme přes cedník do hrnce. Dáme na plotnu, nalijeme smetanu a dochutíme (sůl, pepř, citron, po odstavení z plotny můžeme dosladit čekankovým sirupem, pokud je třeba).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů