Oblíbená lowcarb omáčka, máme moc rádi.
Další recepty můžete sledovat i zde:
https://www.instagram.com/p/CnWpQS7rJUI/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 5h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 250 g |
1 250 g |
350 g |
350 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
silnější plátek citrónu (bez kůry) 0,2 kusu |
0,2 kusu |
3 kusy |
3 kusy |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
200 ml |
200 ml |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si nasolíme, napepříme a zprudka opečeme na másle ze všech stran dozlatova. Poté přendáme z pánve do pomalého hrnce.
-
Na pánev dáme opéct cibuli, pak přidáme kořenovou zeleninu a vše opékáme dozlatova. Zastříkneme octem a necháme lehce vyvařit, pak přidáme hořčici, citrón, bobkový list, nové koření, pepř a vše pořádně promícháme. Přidáme k masu do pomalého hrnce a necháme jet 5 hodin (samozřejmě maso i zeleninu je možné opékat přímo v pomalém hrnci, ale mě se to lépe dělá na pánvi).
-
Poté vyjmeme maso a zeleninu přepasírujeme přes cedník do hrnce. Dáme na plotnu, nalijeme smetanu a dochutíme (sůl, pepř, citron, po odstavení z plotny můžeme dosladit čekankovým sirupem, pokud je třeba).
Makronutrienty
10%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 770 kJ | 2 482 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 593 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,76 g
1,34 g |
8,9 g
4,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,276 SVJ | 0,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
5,89 g |
45,8 g
19 g |
Bílkoviny | 11,8 g | 37,9 g |
Sůl | 0,473 g | 1,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů