- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
600 g |
600 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
200 ml |
200 ml |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
4 kuličky |
4 kuličky |
1 lžička |
1 lžička |
500 ml |
500 ml |
Postup přípravy
-
Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme nakrájenou cibuli, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, lžičku papriky a sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.
-
Hotové maso vyjmeme, uchováme na teple. Z omáčky sebereme všechen přebytečný vyvařený tuk.
-
Ve studeném mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme. Nakonec vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.
-
Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Makronutrienty
17%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 560 kJ | 1 278 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 305 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,73 g
1,24 g |
8,5 g
2,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,373 SVJ | 0,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,13 g
2,44 g |
20,8 g
5,55 g |
Bílkoviny | 9,6 g | 21,9 g |
Sůl | 0,802 g | 1,83 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů