Vepřová plec na smetaně

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Vepřová plec na smetaně

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme nakrájenou cibuli, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, lžičku papriky a sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.

  2. Hotové maso vyjmeme, uchováme na teple. Z omáčky sebereme všechen přebytečný vyvařený tuk.

  3. Ve studeném mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme. Nakonec vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.

  4. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte