Vepřová plec na rajčatech a paprikách

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Vepřová plec na rajčatech a paprikách

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme papriku, kečup a nakrájenou cibuli. Podlijeme malým množstvím vývaru tak, aby se maso nepřipálilo, než pustí šťávu a dusíme až maso změkne.

  2. Když je maso téměř měkké, sebereme všechen přebytečný tuk. K masu přidáme nejprve nakrájené papriky, podusíme asi 5 minut, pak přidáme nakrájená rajčata a opět podusíme cca 5 minut. Zelenina by se neměla rozvařit.

  3. Hotový pokrm by měl mít pouze menší množství nezahuštěné šťávy.

    Tip

    Podáváme s rýží, chlebem nebo bramborem. Směs se dá použít i na špagety, ale v tom případě je třeba maso i zeleninu krájet na malé kousky a šťávu nakonec trochu zahustit, aby na špagetách držela.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte