- 1h:30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme papriku, kečup a nakrájenou cibuli. Podlijeme malým množstvím vývaru tak, aby se maso nepřipálilo, než pustí šťávu a dusíme až maso změkne.
-
Když je maso téměř měkké, sebereme všechen přebytečný tuk. K masu přidáme nejprve nakrájené papriky, podusíme asi 5 minut, pak přidáme nakrájená rajčata a opět podusíme cca 5 minut. Zelenina by se neměla rozvařit.
-
Hotový pokrm by měl mít pouze menší množství nezahuštěné šťávy.
Tip
Podáváme s rýží, chlebem nebo bramborem. Směs se dá použít i na špagety, ale v tom případě je třeba maso i zeleninu krájet na malé kousky a šťávu nakonec trochu zahustit, aby na špagetách držela.
Makronutrienty
8%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 704 kJ | 2 061 kJ |
Kalorická hodnota | 168 kcal | 493 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,23 g
1,53 g |
6,51 g
4,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,223 SVJ | 0,651 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
3,29 g |
36,7 g
9,63 g |
Bílkoviny | 12,2 g | 35,7 g |
Sůl | 1,05 g | 3,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů