
Všechny nápady a recepty pohromadě:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Opečené kedlubny | |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. Přidáme špenát, zalijeme smetanou, přiklopíme a pečeme nebo dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a špenát se smetanou a výpekem rozmixujeme do hladka.
-
Kedlubnu oloupeme, nakrájíme a vaříme doměkka v osolené vodě, společně s kurkumou a kmínem. Poté scedíme a na másle opečeme dozlatova.
Makronutrienty
10%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 749 kJ | 3 336 kJ |
Kalorická hodnota | 179 kcal | 797 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,68 g
1,95 g |
11,9 g
8,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,268 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15 g
7,4 g |
66,8 g
33 g |
Bílkoviny | 9,11 g | 40,6 g |
Sůl | 0,816 g | 3,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů