Vepřová pečeně s houbovou omáčkou a batáty

Lenny73

Výborný lowcarb oběd, který i muži ocení. Na další vaření můžete mrknout zde: https://www.instagram.com/p/CbaRXbfM5Z3/...

Vepřová pečeně s houbovou omáčkou a batáty

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová pečeně bez kosti 400 g
cibule 1 kus
žampiony čerstvé 250 g
smetana na vaření 200 ml
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
batáty, sladké brambory 300 g
sůl 0,5 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, nakrájíme, osolíme a opepříme. Žampiony a cibuli nakrájíme a okořeníme, dáme na dno pekáčku a na to maso. Pečeme na 160 stupňů doměkka (cca hodinu). Maso vyjmeme, cibuli a žampiony rozmixujeme do hladka, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.

  2. Batáty uvaříme ve vodě doměkka, rozkrojíme a opečeme dozlatova na pánvi na lžičce přepuštěného másla, osolíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů