Vepřová pečeně s houbovou omáčkou a batáty
Výborný lowcarb oběd, který i muži ocení. Na další vaření můžete mrknout zde: https://www.instagram.com/p/CbaRXbfM5Z3/...
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová pečeně bez kosti | 400 g |
cibule | 1 kus |
žampiony čerstvé | 250 g |
smetana na vaření | 200 ml |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
batáty, sladké brambory | 300 g |
sůl | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso očistíme, nakrájíme, osolíme a opepříme. Žampiony a cibuli nakrájíme a okořeníme, dáme na dno pekáčku a na to maso. Pečeme na 160 stupňů doměkka (cca hodinu). Maso vyjmeme, cibuli a žampiony rozmixujeme do hladka, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
-
Batáty uvaříme ve vodě doměkka, rozkrojíme a opečeme dozlatova na pánvi na lžičce přepuštěného másla, osolíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů