Vepřová panenka Wellington - LC

Lenny73

Sváteční lowcarb jídlo, servírováno s vařeným chřestem a mrkvovo-zelným salátem. Pokud by se vám recept líbil můžete mě sledovat i zde : https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==

Vepřová panenka Wellington - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vepřová panenka 600 g
žampiony čerstvé 350 g
máslo čerstvé 1 lžíce
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička
hořčice speciální 3 lžičky
šunka sušená, pršut, prosciutto 100 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme a rozsekáme v mixéru na malé kousky. Na pánev dáme máslo, houby, bylinky, sůl, pepř a vyrestujeme všechnu vodu z hub. Poté houby předáme do misky a na stejné pánvi osmahneme, nasolenou a napepřenou panenku, dozlatova. Ještě za tepla ji ze všech stran potřeme hořčicí.

  2. Pak si na potravinářskou fólii naskládáme plátky slaniny (lehce přes sebe) a dáme rovnoměrnou vrstvu žampionů, na které posadíme maso. Poté pevně srolujeme do fólie. Dáme cca na 15 minut do lednice.

  3. Vyndáme maso z fólie, dáme na pekáček a pečeme na 190 stupňů cca 20-25 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů