Vepřová panenka Wellington - LC
Sváteční lowcarb jídlo, servírováno s vařeným chřestem a mrkvovo-zelným salátem. Pokud by se vám recept líbil můžete mě sledovat i zde : https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==
- 45m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 600 g |
žampiony čerstvé | 350 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
hořčice speciální | 3 lžičky |
šunka sušená, pršut, prosciutto | 100 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Žampiony očistíme a rozsekáme v mixéru na malé kousky. Na pánev dáme máslo, houby, bylinky, sůl, pepř a vyrestujeme všechnu vodu z hub. Poté houby předáme do misky a na stejné pánvi osmahneme, nasolenou a napepřenou panenku, dozlatova. Ještě za tepla ji ze všech stran potřeme hořčicí.
-
Pak si na potravinářskou fólii naskládáme plátky slaniny (lehce přes sebe) a dáme rovnoměrnou vrstvu žampionů, na které posadíme maso. Poté pevně srolujeme do fólie. Dáme cca na 15 minut do lednice.
-
Vyndáme maso z fólie, dáme na pekáček a pečeme na 190 stupňů cca 20-25 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů