Sváteční lowcarb jídlo, servírováno s vařeným chřestem a mrkvovo-zelným salátem.
Pokud by se vám recept líbil můžete mě sledovat i zde :
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==
- 45m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Panenka | |
---|---|
600 g |
600 g |
350 g |
350 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
3 lžičky |
3 lžičky |
šunka sušená, pršut, prosciutto 100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Žampiony očistíme a rozsekáme v mixéru na malé kousky. Na pánev dáme máslo, houby, bylinky, sůl, pepř a vyrestujeme všechnu vodu z hub. Poté houby předáme do misky a na stejné pánvi osmahneme, nasolenou a napepřenou panenku, dozlatova. Ještě za tepla ji ze všech stran potřeme hořčicí.
-
Pak si na potravinářskou fólii naskládáme plátky slaniny (lehce přes sebe) a dáme rovnoměrnou vrstvu žampionů, na které posadíme maso. Poté pevně srolujeme do fólie. Dáme cca na 15 minut do lednice.
-
Vyndáme maso z fólie, dáme na pekáček a pečeme na 190 stupňů cca 20-25 minut.
Makronutrienty
6%
70%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 463 kJ | 5 030 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 1 202 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,38 g
0,121 g |
15 g
1,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,138 SVJ | 1,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,12 g
2,04 g |
55,6 g
22,2 g |
Bílkoviny | 15,4 g | 167 g |
Sůl | 9,85 g | 107 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů