Vepřová panenka Wellington

Slavnostní a skvělá lowcarb večeře či oběd. Další inspirace můžete naleznout zde: https://www.instagram.com/p/CZ9z7z8Ka3T/...

Vepřová panenka Wellington

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
žampiony čerstvé 250 g
šunka sušená, pršut, prosciutto 50 g
hořčice dijonská 2 lžičky
bylinky čerstvé směs 1 hrst
sůl 3 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
mozzarella 1 kus
vajíčka 2 kusy
sůl 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
cuketa 1 kus
mrkev 1 kus
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička

Postup přípravy

  1. Houby v mixéru rozsekáme na drobné kousky. Na pánev dáme lžičku másla, houby, bylinky a restujeme (aby zmizela veškerá tekutina z hub). Poté dáme houby stranou a na stejnou, řádně rozpálenou pánev dáme osolenou, opepřenou panenka a ze vsech stran opečeme. Pak vyndáme z pánve a potřeme hořčicí.

  2. Na potravinářskou fólii rozprostřeme šunku, na ní houby a panenku. Pevně zamotané a dáme na chvíli do lednice (cca 20 minut).

  3. Mezitím co panenka odpočívá si připravíme placku, všechny ingredience (krom másla) spolu rozmixujeme na jemnou hmotu. Na velkou rozpálenou pánev dáme máslo a na ní nalijeme těstíčko. Opečeme z obou stran. Pozn. Práce s plackou byla trochu náročná a lehce se trhala, příště bych zkusila spíš placku upéct v troubě.

  4. Vydáme maso z lednice, rozbalime opatrně z folie a zabalíme ho do placky. Dame do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. Po vytažení z trouby necháme cca 10 minut na teplém místě.

  5. Na pánvi a másle orestujeme zeleninu, osolíme a opepříme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů