Vepřová panenka Wellington

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Vepřová panenka Wellington

Postup přípravy

  1. Panenky rozkrojíme na poloviny. Špičky odkrojíme tak, aby nám vznikly špalíky masa na obou koncích stejně vysoké. Osolíme a opepříme. Rozpálíme litinovou pánev a na sucho panenku necháme ze všech stran zprudka zatáhnout. Odložíme stranou a necháme vychladnout.

  2. Listové těsto rozválíme na co nejtenčí plát. Rozřízneme na čtyři díly. Na každý díl doprostřed rozložíme na tenko nakrájenou slaninu. Na slaninu položíme větvičku tymiánu, a nakonec vychladlou panenku. Vše důkladně zabalíme do těsta. Těsto by mělo těsně přiléhat k náplni a nemělo by nikde mít díry.

  3. Balíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě na pečícím papíru nejprve 5 minut a 220 ºC a potom 20 – 25 minut na 180 ºC.

  4. Servírujeme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte