- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
800 g |
800 g |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
4 snítky |
4 snítky |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Panenky rozkrojíme na poloviny. Špičky odkrojíme tak, aby nám vznikly špalíky masa na obou koncích stejně vysoké. Osolíme a opepříme. Rozpálíme litinovou pánev a na sucho panenku necháme ze všech stran zprudka zatáhnout. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
-
Listové těsto rozválíme na co nejtenčí plát. Rozřízneme na čtyři díly. Na každý díl doprostřed rozložíme na tenko nakrájenou slaninu. Na slaninu položíme větvičku tymiánu, a nakonec vychladlou panenku. Vše důkladně zabalíme do těsta. Těsto by mělo těsně přiléhat k náplni a nemělo by nikde mít díry.
-
Balíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě na pečícím papíru nejprve 5 minut a 220 ºC a potom 20 – 25 minut na 180 ºC.
-
Servírujeme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
32%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 824 kJ | 3 115 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 745 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
0,586 g |
44,2 g
2,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 4,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,33 g
3,11 g |
35,3 g
11,8 g |
Bílkoviny | 16,1 g | 60,8 g |
Sůl | 0,912 g | 3,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů