VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINOVÉM ŽUPÁNKU
Takové lepší nízkosacharidové jídlo, přitom jednoduché a lehké. Děkujeme Lucce Valchové za recept :)
- 10m
- 3 porce
- jednoduché
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Párty
- Primal
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
rozmarýn | 3 snítky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
sůl | 2 lžičky |
slanina anglická | 100 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Panenku přepulíme, očistíme a osolíme. Zúžené konce panenky přehneme tak, aby vznikly rovnoměrné válečky. Opláchneme bylinky a otřepeme do sucha. Otrháme lístečky a nahrubo je nasekáme. Bylinky smícháme s pepřem, v této směsi obalíme osolenou panenku.
-
Panenky zabalíme do slaniny. V pánvi zahřejeme olej nebo ghí a panenky na něm ze všech stran otestujeme dozlatova, vždy 2-5 min (podle tloušťky masa). Potom zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě 8-10min. Servírujeme s oblíbenou přílohou.
-
Aby se nám s panenkami v pánvi lépe manipulovalo, můžeme převázat potravinářským provázkem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů