VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINOVÉM ŽUPÁNKU

Takové lepší nízkosacharidové jídlo, přitom jednoduché a lehké. Děkujeme Lucce Valchové za recept :)

VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINOVÉM ŽUPÁNKU

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
rozmarýn 3 snítky
pepř černý mletý 2 špetky
sůl 2 lžičky
slanina anglická 100 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Panenku přepulíme, očistíme a osolíme. Zúžené konce panenky přehneme tak, aby vznikly rovnoměrné válečky. Opláchneme bylinky a otřepeme do sucha. Otrháme lístečky a nahrubo je nasekáme. Bylinky smícháme s pepřem, v této směsi obalíme osolenou panenku.

  2. Panenky zabalíme do slaniny. V pánvi zahřejeme olej nebo ghí a panenky na něm ze všech stran otestujeme dozlatova, vždy 2-5 min (podle tloušťky masa). Potom zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě 8-10min. Servírujeme s oblíbenou přílohou.

  3. Aby se nám s panenkami v pánvi lépe manipulovalo, můžeme převázat potravinářským provázkem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů