Takové lepší nízkosacharidové jídlo, přitom jednoduché a lehké.
Děkujeme Lucce Valchové za recept :)
- 10m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
3 snítky |
3 snítky |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Panenku přepulíme, očistíme a osolíme.
Zúžené konce panenky přehneme tak, aby vznikly rovnoměrné válečky.
Opláchneme bylinky a otřepeme do sucha. Otrháme lístečky a nahrubo je nasekáme. Bylinky smícháme s pepřem, v této směsi obalíme osolenou panenku.
-
Panenky zabalíme do slaniny. V pánvi zahřejeme olej nebo ghí a panenky na něm ze všech stran otestujeme dozlatova, vždy 2-5 min (podle tloušťky masa). Potom zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě 8-10min.
Servírujeme s oblíbenou přílohou.
-
Aby se nám s panenkami v pánvi lépe manipulovalo, můžeme převázat potravinářským provázkem.
Makronutrienty
0%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 791 kJ | 1 655 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 396 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,094 g
0,159 g |
0,197 g
0,334 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,009 SVJ | 0,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
6,25 g |
27,4 g
13,1 g |
Bílkoviny | 18 g | 37,7 g |
Sůl | 2,31 g | 4,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů