Vepřová panenka ve slanině s šalvějí a smetanový špenát
Oběd rychlý, efektní a lowcarb. Další nápady a inspirace můžete najít zde: https://www.instagram.com/p/Cbm6Is_sKbD/...
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
slanina anglická | 150 g |
šalvěj lékařská, list | 2 snítky |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
špenát, čerstvé listy | 130 g |
smetana na vaření | 200 ml |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev s máslem. Opékáme zprudka, dozlatova ze všech stran. Slaninu si vyskládáme na potravinářskou fólii a na ní lístky šalvěje, pak dáme opečenou panenku a pevně zamotáme. Opatrně odděláme fólii, dáme na pekáček a do trouby na 180 stupňů cca 10-15 minut (dle velikosti panenky).
-
Na pánev po panence dáme česnek a pak špenát, chvíli dusíme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, pepřem a chvíli smetanu redukujeme. (Po vytažení panenky z trouby jsou do špenátu ještě nalila vzniklou šťávu z pekáčku)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů