Vepřová panenka ve slanině s šalvějí a smetanový špenát

Lenny73

Oběd rychlý, efektní a lowcarb. Další nápady a inspirace můžete najít zde: https://www.instagram.com/p/Cbm6Is_sKbD/...

Vepřová panenka ve slanině s šalvějí a smetanový špenát

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
slanina anglická 150 g
šalvěj lékařská, list 2 snítky
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
špenát, čerstvé listy 130 g
smetana na vaření 200 ml
česnek stroužky 2 kusy
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev s máslem. Opékáme zprudka, dozlatova ze všech stran. Slaninu si vyskládáme na potravinářskou fólii a na ní lístky šalvěje, pak dáme opečenou panenku a pevně zamotáme. Opatrně odděláme fólii, dáme na pekáček a do trouby na 180 stupňů cca 10-15 minut (dle velikosti panenky).

  2. Na pánev po panence dáme česnek a pak špenát, chvíli dusíme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, pepřem a chvíli smetanu redukujeme. (Po vytažení panenky z trouby jsou do špenátu ještě nalila vzniklou šťávu z pekáčku)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů