Vepřová panenka ve Schwarzwaldské šunce a bylinkách, smetanové žampiony, zelené fazolky
Výborné lowcarb jídlo, efektní a zdravé! Pokud se vám recept líbí, další můžete naleznout↙️ https://www.instagram.com/p/CeItgzYLVQi/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 17m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka | 80 g |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
žampiony čerstvé | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
zelené fazolové lusky mražené | 300 g |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Panenku očistíme, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na pánvi a rozpuštěném másle. Poté ji položíme na vyskládanou šunku s bylinkami. Zabalíme a dáme na 190 stupňů na 8 minut fo trouby.
-
Na pánev po panence dáme žampiony a podusíme je doměkka, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a zredukujeme do požadované hustoty.
-
Fazolky jsem jen povařila v osolené vodě.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů