Panenka je vždycky dobré a lowcarb jídlo :)
Dobrou chuť a krásný den 🍀🌞 sdílej a sleduj ⬇️
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Vepřová panenka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Květáková kaše | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vepřovou panenku očistíme, okořeníme a na másle opečeme na pánvi ze všech stran dozlatova. Poté dáme odpočinout do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů cca na 5-10 minut. Mezitím na druhé pánvi opražíme na sucho ořechy, aby se rozvoněly a rozsekáme je na menší kousky. Panenku vyjmeme z trouby a obalíme ji v oříšcích.
-
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme s máslem, dle potřeby dosolíme.
-
Do šťávy co zůstala na pánvi po panence dáme lžičku pasty z medvědího česneku a zakapneme mlékem (smetanou) na požadovanou hustotu.
Makronutrienty
20%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 1 498 kJ |
Kalorická hodnota | 79,9 kcal | 358 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,23 g
1,19 g |
14,4 g
5,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,323 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,84 g
1,31 g |
17,2 g
5,86 g |
Bílkoviny | 9 g | 40,3 g |
Sůl | 0,98 g | 4,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů