Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a gratinovaný celer

Kačka

Kdo má rád kombinaci slaného a sladkého, tak se Vaše chuťové buňky budou radovat.

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a gratinovaný celer

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
bílá cibule 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 2 lžíce
povidla švestková 80 g
kořenicí směs na steaky 2 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička

Postup přípravy

  1. ▪️Panenku odblaníme a osušíme. Překrojit na dvě půlky (kdo chce může nechat v celku) a obalit v koření. Maso zprudka opečeme na rozpáleném ghí ze všech stran. Maso vyndat a zabalit do alobalu na chvilku odpočinout. Pak přendat do pekáčku a dát péct do trouby na 180 stupňů cca na 8- 10 minut ,podle toho jak kdo má rád propečené maso. ▪️Mezi tím co maso odpočívá si uděláme omáčku. Cibuli nakrájenou na kolečka dáme do výpeku co nám zůstal z masa a osmažíme. Zalejeme vodou, přidáme švestková povidla a šťávu z citronu. Necháme chvilku zredukovat a podle chuti ještě dokořenit. ▪️Gratinovaný celer Půlku celeru nakrájet na slabší plátky a dát vařit do osolené vody s kurkumou a kmínem do měkka cca 10-15 minut tak na skus. Zapékací mističky vymazat ghíčkem. Na dno dát vrstvu celeru zasypat strouhaným sýrem já dala nivu a na to vyklepnout vajíčko, lehce osolit ne moc niva je slaná, dát další vrstvu celeru a zalít 31%smetano na šlehání. Péct v troubě na 190 cca 15 minut. Pak posypat ještě sýrem a nechat chvilku, aby se sýr roztekl.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů