Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a gratinovaný celer

Kačka

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a gratinovaný celer

Kdo má rád kombinaci slaného a sladkého, tak se Vaše chuťové buňky budou radovat.

Postup přípravy

  1. ▪️Panenku odblaníme a osušíme.

    Překrojit na dvě půlky (kdo chce může nechat v celku) a obalit v koření.

    Maso zprudka opečeme na rozpáleném ghí ze všech stran. Maso vyndat a zabalit do alobalu

    na chvilku odpočinout. Pak přendat do pekáčku a dát péct do trouby na 180 stupňů cca na 8- 10 minut ,podle toho jak kdo má rád propečené maso.

    ▪️Mezi tím co maso odpočívá si uděláme omáčku.

    Cibuli nakrájenou na kolečka dáme do výpeku co nám zůstal z masa a osmažíme. Zalejeme vodou, přidáme švestková povidla a šťávu z citronu. Necháme chvilku zredukovat a podle chuti ještě dokořenit.

    ▪️Gratinovaný celer

    Půlku celeru nakrájet na slabší plátky a dát vařit do osolené vody s kurkumou a kmínem do měkka cca 10-15 minut tak na skus. Zapékací mističky vymazat ghíčkem. Na dno dát vrstvu celeru zasypat strouhaným sýrem já dala nivu a na to vyklepnout vajíčko, lehce osolit ne moc niva je slaná, dát další vrstvu celeru a zalít 31%smetano na šlehání.

    Péct v troubě na 190 cca 15 minut. Pak posypat ještě sýrem a nechat chvilku, aby se sýr roztekl.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte