VEPŘOVÁ PANENKA SE SUŠENÝMI RAJČATY

Luci

Oběd trochu pracnější, ale vyjimečný...každý týden panenku asi nemíváme nikdo...zkuste tuto s rajčaty, je skvělá:)

VEPŘOVÁ PANENKA SE SUŠENÝMI RAJČATY

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 800 g
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 4 špetky
rajčata sušená v oleji 150 g
bylinky čerstvé směs 2 hrsti
olivový olej 2 lžíce
vývar masový domácí 100 g
máslo 1 lžíce
hladká mouka pšeničná 1 lžička

Postup přípravy

  1. Panenku rozřízneme na slabší plát, z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu poklademe posekanými rajčaty , případně bylinkami. Svineme a upevníme provázkem.

  2. Maso opečeme na pánvi s rozpáleným oliv. olejem ze všech stran dohněda, z každé strany asi 1-2 minuty. Poté panenku zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 180°C na cca 12-15 minut (podle velikosti panenky).

  3. Výpek na pánvi podlijeme silným vývarem (můžeme nejprve trochou bílého vína, které necháme odpařit) a redukujeme. Opepříme a kousek másla a trošku hladké mouky utřeme a utvoříme z něj kuličku, kterou necháme ve šťávě rozpustit. Vytvoří se nám šťáva krémové konzistence.

  4. Panenku vyjmeme z trouby, zbavíme provázku a nafilírujeme (nakrájíme na plátky). Podáváme se šťávou a přílohou dle libosti.

  5. My vařené brambory vcelku a poté opečené. K tomu salátek - okurka, paprika, naložená rajčata, olivy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů