VEPŘOVÁ PANENKA SE SUŠENÝMI RAJČATY

Luci

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

VEPŘOVÁ PANENKA SE SUŠENÝMI RAJČATY 1 další fotka

Oběd trochu pracnější, ale vyjimečný...každý týden panenku asi nemíváme nikdo...zkuste tuto s rajčaty, je skvělá:)

Postup přípravy

  1. Panenku rozřízneme na slabší plát, z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu poklademe posekanými rajčaty , případně bylinkami. Svineme a upevníme provázkem.

  2. Maso opečeme na pánvi s rozpáleným oliv. olejem ze všech stran dohněda, z každé strany asi 1-2 minuty. Poté panenku zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 180°C na cca 12-15 minut (podle velikosti panenky).

  3. Výpek na pánvi podlijeme silným vývarem (můžeme nejprve trochou bílého vína, které necháme odpařit) a redukujeme. Opepříme a kousek másla a trošku hladké mouky utřeme a utvoříme z něj kuličku, kterou necháme ve šťávě rozpustit. Vytvoří se nám šťáva krémové konzistence.

  4. Panenku vyjmeme z trouby, zbavíme provázku a nafilírujeme (nakrájíme na plátky). Podáváme se šťávou a přílohou dle libosti.

  5. My vařené brambory vcelku a poté opečené. K tomu salátek - okurka, paprika, naložená rajčata, olivy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte