Vepřová panenka se smetanovo-pepřovou omáčkou, opečený batát a chřest

Lenny73

Delikatesní lowcarb jídlo, do 30 minut hotové. Další dobroty i s recepty najdeš: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==

Vepřová panenka se smetanovo-pepřovou omáčkou, opečený batát a chřest

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,3 lžičky
pepř zelený sterilovaný 2 lžíce
smetana na vaření 100 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
batáty, sladké brambory 200 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
chřest bílý 150 g
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso si očistíme, osolíme, opepříme a na lžičce másla zprudka opečeme dozlatova ze všech stran. Poté dáme do trouby a pečeme 15 minut na 180 stupňů. Maso necháme bokem odpočinout.

  2. Na pánev, ve které se peklo maso, dáme zelený pepř a zalijeme smetanou. Nalijeme šťávu, která vytekla z odpočívajícího masa a dle chuti dosolíme a dopepříme.

  3. Batát uvaříme v osolené vodě doměkka a na pánvi s máslem opečeme dozlatova. Chřest si oškrabeme a uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 2-3 minuty).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů