Delikatesní lowcarb jídlo, do 30 minut hotové.
Další dobroty i s recepty najdeš:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Panenka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Omáčka | |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Batáty | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Chřest | |
150 g |
150 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso si očistíme, osolíme, opepříme a na lžičce másla zprudka opečeme dozlatova ze všech stran. Poté dáme do trouby a pečeme 15 minut na 180 stupňů. Maso necháme bokem odpočinout.
-
Na pánev, ve které se peklo maso, dáme zelený pepř a zalijeme smetanou. Nalijeme šťávu, která vytekla z odpočívajícího masa a dle chuti dosolíme a dopepříme.
-
Batát uvaříme v osolené vodě doměkka a na pánvi s máslem opečeme dozlatova.
Chřest si oškrabeme a uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 2-3 minuty).
Makronutrienty
24%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 462 kJ | 1 925 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 460 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,15 g
1,44 g |
21,4 g
6,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,515 SVJ | 2,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,03 g
2,64 g |
21 g
11 g |
Bílkoviny | 11,4 g | 47,4 g |
Sůl | 1,52 g | 6,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů