Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a fazolové lusky - LC

Laduš

Nejsem příznivec krvavého masa, proto jsem fakt ráda, že se mi panenka povedla takto pěkně růžová, aniž by něco vytékalo, a přitom maso zůstalo krásně šťavnaté a měkké. Omáčka je velmi lahodná, fazolky krásně doplní toto lowcarb jídlo.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a fazolové lusky - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžíce
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
vývar masový domácí 250 ml
hořčice dijonská 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
pepř barevný celý 10 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
fazolové lusky mražené 250 g
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku (cca 500 g) jsem osolila a opepřila. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a maso zprudka orestovala ze všech stran. Pak jsem jej přendala na pekáček a vložila do předehřáté trouby na 10 minut.

  2. V kastrolku jsem rozehřála máslo a přidala lahůdkové droždí. Udělala jsem zásmažku. Pak jsem přidala vývar, hořčici a nadrcený pepř (nadrtila jsem ho nožem). Dále jsem přidala smetanu a omáčku povařila, dokud se nezredukovala a nezhoustla. Doporučuji nesolit, protože lahůdkové droždí je slané, i ten vývar. Takže podle potřeby dosolit až nakonec po ochutnání. Lze dochutit i citrónovou šťávou.

  3. Na větší pánvi jsem rozehřála lžíci másla a přidala jsem mražené fazolové lusky (250 g), osolila jsem je a orestovala.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů