Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou a brokolicí
Vše můžeš sledovat na @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
hořčice hrubozrnná | 2 lžíce |
smetana na vaření | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
brokolice | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso očistíme, okořeníme a opečeme na másle zprudka na pánvi dozlatova. Poté dáme na 10 minut do trouby na 180 stupňů. Maso vyjmeme z pánve a necháme bokem odpočinout.
-
Do pánve s výpekem od masa dáme hořčici, poté smetanu a povaříme do požadované hustoty. Přilijeme šťávu, která mezitím vytekla z masa, dopepříme a případně dosolíme.
-
Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů