Vepřová panenka je to nejměkčí maso, které si z vepřového můžeme vybrat a taky to nejdražší. Když už si ji chceme udělat, musíme vědět jak :). Proto jsem pro vás připravila tento jednoduchý recept, podle kterého je panenka výborná.
Je to také poslední recept ode mě, ve kterém je maso.
Poslední dobou více a více studuju, co je pro mě zdravé a co bych měla jíst. Hodně se změnil také můj pohled na svět a přijala jsem to, co se už delší dobu sama sobě bojím přiznat. Prostě už se mi nechce jíst maso. Včera jsem celý den seděla u knížek a počítače a hledala informace, co mi bude chybět, když vyřadím maso… K mému překvapení, nic :D.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
prostě 6 plátků 100 g |
100 g |
Příloha | |
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Postupuj dle videa.
Makronutrienty
8%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 945 kJ | 3 497 kJ |
Kalorická hodnota | 226 kcal | 836 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,68 g
0,35 g |
9,93 g
1,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,268 SVJ | 0,993 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,2 g
6,88 g |
74,9 g
25,5 g |
Bílkoviny | 9,57 g | 35,4 g |
Sůl | 0,061 g | 0,225 g |
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů