Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou
Tak tady si přijdou na své milovníci čokolády. Už jste o tom slyšeli? Omáčka z čokolády. Kdysi jsem to někde zahlédla, ale vyzkoušet ji jsem se rozhodla až dnes. Báječná.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 200 g |
sůl hrubá | 2 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olej řepkový | 2 lžíce |
šťáva pomerančová čerstvá | 120 ml |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 20 g |
zázvor, čerstvý kořen | 1 cm |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso omyjte a osušte. Nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a opečte z obou stran na rozpáleném oleji. Po chvilce můžete přidat trošku vody. Jakmile je maso hotovo, přendejte ho do nádoby, ve které zůstane teplé.
-
Do výpeku přilejte čerstvou pomerančovou šťávu a nechte chvíli povařit, aby se mírně zredukovala. Poté přidejte nahrubo nakrájenou čokoládu a na kousky nakrájený zázvor. Mírně osolte a pokud máte rádi ostré, přidejte špetičku chilli. Jakmile se čokoláda rozpustí, dobře promíchejte a je hotovo.
-
Panenku naskládejte na talíř a přelijte omáčkou. Jako ozdobu můžete použít pomerančovou trávu, kterou "odříznete" z kůry pomeranče speciální škrabkou na nudličkové krájení. Přílohu zvolte dle svých chutí, já udělala rýži. Dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů