Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Tak tady si přijdou na své milovníci čokolády. Už jste o tom slyšeli? Omáčka z čokolády. Kdysi jsem to někde zahlédla, ale vyzkoušet ji jsem se rozhodla až dnes. Báječná.

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 200 g
sůl hrubá 2 g
pepř černý mletý 1 špetka
olej řepkový 2 lžíce
šťáva pomerančová čerstvá 120 ml
čokoláda hořká, 70 - 85% 20 g
zázvor, čerstvý kořen 1 cm
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso omyjte a osušte. Nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a opečte z obou stran na rozpáleném oleji. Po chvilce můžete přidat trošku vody. Jakmile je maso hotovo, přendejte ho do nádoby, ve které zůstane teplé.

    Maso omyjte a osušte. Nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a opečte z obou stran na rozpáleném oleji. Po chvilce můžete přidat trošku vody. Jakmile je maso hotovo, přendejte ho do nádoby, ve které zůstane teplé.

  2. Do výpeku přilejte čerstvou pomerančovou šťávu a nechte chvíli povařit, aby se mírně zredukovala. Poté přidejte nahrubo nakrájenou čokoládu a na kousky nakrájený zázvor. Mírně osolte a pokud máte rádi ostré, přidejte špetičku chilli. Jakmile se čokoláda rozpustí, dobře promíchejte a je hotovo.

  3. Panenku naskládejte na talíř a přelijte omáčkou. Jako ozdobu můžete použít pomerančovou trávu, kterou "odříznete" z kůry pomeranče speciální škrabkou na nudličkové krájení. Přílohu zvolte dle svých chutí, já udělala rýži. Dobrou chuť!

    Panenku naskládejte na talíř a přelijte omáčkou. Jako ozdobu můžete použít pomerančovou trávu, kterou "odříznete" z kůry pomeranče speciální škrabkou na nudličkové krájení. Přílohu zvolte dle svých chutí, já udělala rýži. Dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů