- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
15 ml |
15 ml |
1 kus |
1 kus |
80 g |
80 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
5 lístků |
5 lístků |
4 stroužky |
4 stroužky |
300 g |
300 g |
5 g |
5 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vepřovou panenku pouze osolím, opepřím a orestuji na sádle. Není dobré jí vařit zbytečně dlouho - je pak suchá.
Čočku propláchnu, nechám okapat a orestuji cca 5 minut na olivovém oleji společně s nadrobno nakrájenou šalotkou.
Zeleninu nakrájím na větší kusy - pokapu hojně olivovým olejem, ochutím solí, pepřem a italským kořením a dám na gril. Zeleninu mohu případně udělat i v horkovzdušné fritéze, troubě nebo na pánvi.
Když je zelenina hotová, tak jí překrájím na větší kusy a vmíchám k čočce. Na talíři pak ještě trochu pokapu olivovým olejem a ozdobím bazalkou.
Makronutrienty
38%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 370 kJ | 1 992 kJ |
Kalorická hodnota | 88,5 kcal | 476 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,14 g
0,762 g |
38,4 g
4,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,714 SVJ | 3,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,43 g
0,901 g |
18,5 g
4,85 g |
Bílkoviny | 8,24 g | 44,3 g |
Sůl | 0,299 g | 1,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů