Vepřová panenka s čočkovým salátem

Adéla Kábelová

Vepřová panenka s čočkovým salátem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 300 g
olivový olej 15 ml
cibule sladká, šalotka 1 kus
lilek baklažán 80 g
cuketa 100 g
paprika kapie 1 kus
rajčata cherry 10 kusů
bazalka čerstvá 5 lístků
česnek 4 stroužky
čočka sterilovaná 300 g
sádlo 5 g
kořenicí směs italské koření 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku pouze osolím, opepřím a orestuji na sádle. Není dobré jí vařit zbytečně dlouho - je pak suchá. Čočku propláchnu, nechám okapat a orestuji cca 5 minut na olivovém oleji společně s nadrobno nakrájenou šalotkou. Zeleninu nakrájím na větší kusy - pokapu hojně olivovým olejem, ochutím solí, pepřem a italským kořením a dám na gril. Zeleninu mohu případně udělat i v horkovzdušné fritéze, troubě nebo na pánvi. Když je zelenina hotová, tak jí překrájím na větší kusy a vmíchám k čočce. Na talíři pak ještě trochu pokapu olivovým olejem a ozdobím bazalkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů