Vepřová panenka s čočkovým salátem
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 300 g |
olivový olej | 15 ml |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
lilek baklažán | 80 g |
cuketa | 100 g |
paprika kapie | 1 kus |
rajčata cherry | 10 kusů |
bazalka čerstvá | 5 lístků |
česnek | 4 stroužky |
čočka sterilovaná | 300 g |
sádlo | 5 g |
kořenicí směs italské koření | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vepřovou panenku pouze osolím, opepřím a orestuji na sádle. Není dobré jí vařit zbytečně dlouho - je pak suchá. Čočku propláchnu, nechám okapat a orestuji cca 5 minut na olivovém oleji společně s nadrobno nakrájenou šalotkou. Zeleninu nakrájím na větší kusy - pokapu hojně olivovým olejem, ochutím solí, pepřem a italským kořením a dám na gril. Zeleninu mohu případně udělat i v horkovzdušné fritéze, troubě nebo na pánvi. Když je zelenina hotová, tak jí překrájím na větší kusy a vmíchám k čočce. Na talíři pak ještě trochu pokapu olivovým olejem a ozdobím bazalkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů