Vepřová panenka s čočkovým salátem

Adéla Kábelová

Vepřová panenka s čočkovým salátem

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku pouze osolím, opepřím a orestuji na sádle. Není dobré jí vařit zbytečně dlouho - je pak suchá.

    Čočku propláchnu, nechám okapat a orestuji cca 5 minut na olivovém oleji společně s nadrobno nakrájenou šalotkou.

    Zeleninu nakrájím na větší kusy - pokapu hojně olivovým olejem, ochutím solí, pepřem a italským kořením a dám na gril. Zeleninu mohu případně udělat i v horkovzdušné fritéze, troubě nebo na pánvi.

    Když je zelenina hotová, tak jí překrájím na větší kusy a vmíchám k čočce. Na talíři pak ještě trochu pokapu olivovým olejem a ozdobím bazalkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte