- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
280 g |
280 g |
360 g |
360 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Maso očistíme, okořeníme a opečeme na másle ghí zprudka na pánvi dozlatova. Poté dáme na 10 minut do trouby na 180 stupňů. Maso vyjmeme z pánve a necháme bokem odpočinout.
Do pánve s výpekem od masa dáme hořčici, poté smetanu a povaříme do požadované hustoty, dopepříme a případně dosolíme.
Menší neoloupané brambory uvaříme ve vodě do měkka. Poté je zcedíme a orestujeme je na troše másla ghí - osolíme je a opepříme. Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě.
Makronutrienty
37%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 435 kJ | 3 056 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 730 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,42 g
1,66 g |
52,1 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,742 SVJ | 5,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,55 g
3,32 g |
39 g
23,3 g |
Bílkoviny | 7,22 g | 50,8 g |
Sůl | 0,087 g | 0,611 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů