Vepřová panenka s brokolicí a brambory
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory konzumní pozdní | 280 g |
vepřová panenka | 360 g |
brokolice | 1 kus |
hořčice plnotučná | 2 lžíce |
smetana na vaření | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 30 g |
Postup přípravy
-
Maso očistíme, okořeníme a opečeme na másle ghí zprudka na pánvi dozlatova. Poté dáme na 10 minut do trouby na 180 stupňů. Maso vyjmeme z pánve a necháme bokem odpočinout. Do pánve s výpekem od masa dáme hořčici, poté smetanu a povaříme do požadované hustoty, dopepříme a případně dosolíme. Menší neoloupané brambory uvaříme ve vodě do měkka. Poté je zcedíme a orestujeme je na troše másla ghí - osolíme je a opepříme. Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů