Vepřová panenka s brokolicí a brambory

Adéla Kábelová

Vepřová panenka s brokolicí a brambory

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 280 g
vepřová panenka 360 g
brokolice 1 kus
hořčice plnotučná 2 lžíce
smetana na vaření 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 30 g

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, okořeníme a opečeme na másle ghí zprudka na pánvi dozlatova. Poté dáme na 10 minut do trouby na 180 stupňů. Maso vyjmeme z pánve a necháme bokem odpočinout. Do pánve s výpekem od masa dáme hořčici, poté smetanu a povaříme do požadované hustoty, dopepříme a případně dosolíme. Menší neoloupané brambory uvaříme ve vodě do měkka. Poté je zcedíme a orestujeme je na troše másla ghí - osolíme je a opepříme. Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů