VEPŘOVÁ PANENKA NA ROZMARÝNU A PATYZÓNOVÉ HRANOLKY
Tohle lowcarb jídlo je tak jednoduché, ale taaak chutné, že vám ho sem musím dát...kombinace masa na rozmarýnu a křupavých hranolků je top. Zkuste i další moje recepty, které najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 400 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
rozmarýn | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
patizon | 500 g |
vajíčka | 1 kus |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 40 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Panenku nakrájíme na silnější plátky, nasolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem ➡️ opečeme na pánvi na ghí nebo olivovém oleji.
-
Patizon oloupeme, nakrájíme na kousky do tvaru hranolků a obalujeme nejprve ve vajíčku a poté ve směsi nastrouhaného parmezánu a lahůdkového droždí. Pečeme v troubě do zlatava.
-
Podáváme s dipem ze zakysané smetany a prolisovaného česneku. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů