Vepřová panenka, dýňové pyré a omáčka z lesních plodů
Lowcarb oběd lehký, zdravý a velmi zajímavý! Děkujeme Iris Stranska Roger Ruiz za recept :) Vice receptu na: https://www.facebook.com/LowCarbGourmetIris/
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Paleo
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně máslová | 1 kus |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
lesní ovoce směs mražená | 300 g |
hřebíček celý | 3 kusy |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
skořice celá | 0,5 kusu |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
sůl | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýňi umyjeme, vydlabeme a nakrajime na kousky. Do hrnce dame maslo a orestujeme salotku s cesnekem, po chvilce pridame dyni a jeste kratce orestujeme. Zalijeme vodou a varime do zmeknuti. Pote slijeme vodu ( vyvar z dyne si muzete ponechat do kremovych polevek ci zeleninovych omacek). Pridame kousek masla a vse rozmixujeme.
-
Do kastrulku dame ovoce a ostatni ingredience a varime na mirnem ohni. Potom vyndame hrebicek a skorici a vse rozmixujeme a jeste zredukujeme na pozadovanou konzistenci.
-
Panenku ocistime, osolime a orestujeme ze vsech stran. Podavame s dynovym pyre, ovocnou omackou, restovanymi platky dyne, slaninovym chipsem, cerstvym hraskem a ovocem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů