Vepřová panenka, dýňové pyré a omáčka z lesních plodů

Lowcarb oběd lehký, zdravý a velmi zajímavý! Děkujeme Iris Stranska Roger Ruiz za recept :) Vice receptu na: https://www.facebook.com/LowCarbGourmetIris/

Vepřová panenka, dýňové pyré a omáčka z lesních plodů

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně máslová 1 kus
cibule sladká, šalotka 1 kus
česnek stroužky 3 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
lesní ovoce směs mražená 300 g
hřebíček celý 3 kusy
erythritol, sukrin 4 lžičky
skořice celá 0,5 kusu
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
sůl 1 lžička
olivový olej 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýňi umyjeme, vydlabeme a nakrajime na kousky. Do hrnce dame maslo a orestujeme salotku s cesnekem, po chvilce pridame dyni a jeste kratce orestujeme. Zalijeme vodou a varime do zmeknuti. Pote slijeme vodu ( vyvar z dyne si muzete ponechat do kremovych polevek ci zeleninovych omacek). Pridame kousek masla a vse rozmixujeme.

  2. Do kastrulku dame ovoce a ostatni ingredience a varime na mirnem ohni. Potom vyndame hrebicek a skorici a vse rozmixujeme a jeste zredukujeme na pozadovanou konzistenci.

  3. Panenku ocistime, osolime a orestujeme ze vsech stran. Podavame s dynovym pyre, ovocnou omackou, restovanymi platky dyne, slaninovym chipsem, cerstvym hraskem a ovocem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů