Vepřová panenka ala gyros

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Vepřová panenka ala gyros

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 400 g
rajčata 1 kus
červená paprika 1 kus
okurka 0,5 kusu
ledový salát 0,25 kusu
bílý jogurt 150 g
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžička
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžíce
sůl 1 lžička
tortillas, placky 2 kusy

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, lehce osolíme a promícháme.

  2. Panenku nakrájíme na plátky, mírně rukou naklepeme a okořeníme kořením na gyros, osolíme.

  3. Smícháme jogurt s koprem, mírně osolíme.

  4. Na talíř si připravíme tortillu, na ni navrstvíme zeleninu, navrch přelijeme jogurtem s koprem.

  5. Panenku osmažíme na sucho na nepřilnavé pánvi a přidáme k tortille a zelenině.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů