Vepřová panenka a ragú z krémových žampionů
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 300 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
vepřové sádlo | 3 lžíce |
rozmarýn | 1 snítka |
žampiony čerstvé | 300 g |
pórek | 1 kus |
voda | 50 ml |
Postup přípravy
-
Panenku očištěte osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Na pánvi rozpusťte tři lžíce sádla a maso na něm zprudka ze všech stran osmažte. Potom maso přendejte do pekáčku a přelijte částí výpeku. Na maso dejte snítku rozmarýnu a při 180 stupních pečte dokud nebude teplota uvnitř masa asi 57 stupňů. Potom maso z trouby vyndejte a nechte asi deset minut odpočinout.
-
Do pánve se zbytkem výpeku dejte jeden menší pórek nakrájený na půlkolečka a 300g pokrájených krémových žampionů. Osolte, opepřete, přidejte snítku rozmarýnu a přilijte panáka vody. Restujte dokud se voda nevyvaří a nezůstane jen tmavá hustá omáčka, kterou budou houby obalené. Rozmarýn vyhoďte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů