Vepřová panenka a ragú z krémových žampionů

To je Bašta

Vepřová panenka a ragú z krémových žampionů

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 300 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
vepřové sádlo 3 lžíce
rozmarýn 1 snítka
žampiony čerstvé 300 g
pórek 1 kus
voda 50 ml

Postup přípravy

  1. Panenku očištěte osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Na pánvi rozpusťte tři lžíce sádla a maso na něm zprudka ze všech stran osmažte. Potom maso přendejte do pekáčku a přelijte částí výpeku. Na maso dejte snítku rozmarýnu a při 180 stupních pečte dokud nebude teplota uvnitř masa asi 57 stupňů. Potom maso z trouby vyndejte a nechte asi deset minut odpočinout.

  2. Do pánve se zbytkem výpeku dejte jeden menší pórek nakrájený na půlkolečka a 300g pokrájených krémových žampionů. Osolte, opepřete, přidejte snítku rozmarýnu a přilijte panáka vody. Restujte dokud se voda nevyvaří a nezůstane jen tmavá hustá omáčka, kterou budou houby obalené. Rozmarýn vyhoďte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů