- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 snítka |
1 snítka |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
50 ml |
50 ml |
Postup přípravy
-
Panenku očištěte osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Na pánvi rozpusťte tři lžíce sádla a maso na něm zprudka ze všech stran osmažte.
Potom maso přendejte do pekáčku a přelijte částí výpeku.
Na maso dejte snítku rozmarýnu a při 180 stupních pečte dokud nebude teplota uvnitř masa asi 57 stupňů.
Potom maso z trouby vyndejte a nechte asi deset minut odpočinout.
-
Do pánve se zbytkem výpeku dejte jeden menší pórek nakrájený na půlkolečka a 300g pokrájených krémových žampionů.
Osolte, opepřete, přidejte snítku rozmarýnu a přilijte panáka vody.
Restujte dokud se voda nevyvaří a nezůstane jen tmavá hustá omáčka, kterou budou houby obalené. Rozmarýn vyhoďte.
Makronutrienty
20%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 383 kJ | 2 106 kJ |
Kalorická hodnota | 91,4 kcal | 503 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,44 g
0,279 g |
18,9 g
1,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,344 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,71 g
23 g |
31,5 g
127 g |
Bílkoviny | 7,67 g | 42,3 g |
Sůl | 7,96 g | 43,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů