Vepřová panenka a ragú z krémových žampionů

To je Bašta

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Vepřová panenka a ragú z krémových žampionů

Postup přípravy

  1. Panenku očištěte osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

    Na pánvi rozpusťte tři lžíce sádla a maso na něm zprudka ze všech stran osmažte.

    Potom maso přendejte do pekáčku a přelijte částí výpeku.

    Na maso dejte snítku rozmarýnu a při 180 stupních pečte dokud nebude teplota uvnitř masa asi 57 stupňů.

    Potom maso z trouby vyndejte a nechte asi deset minut odpočinout.

  2. Do pánve se zbytkem výpeku dejte jeden menší pórek nakrájený na půlkolečka a 300g pokrájených krémových žampionů.

    Osolte, opepřete, přidejte snítku rozmarýnu a přilijte panáka vody.

    Restujte dokud se voda nevyvaří a nezůstane jen tmavá hustá omáčka, kterou budou houby obalené. Rozmarýn vyhoďte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte