Vyzkoušejte pomalu pečené maso a už nikdy nebudete maso péct klasicky. Takto pečené maso je úžasně měkké, lahodné a přímo se rozplývá na jazyku....
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
3 listy |
3 listy |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
lze použít vepřovou krkovici nebo plec nakrájenou na větší kusy 600 g |
600 g |
Postup přípravy
-
Vepřová líčka osmahneme v hrnci na rozpáleném sádle. Líčka vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a následně kořenovou zeleninu, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem, víno trochu zredukujeme. Vepřová líčka vrátíme zpět do hrnce. Zkontrolujeme množství tekutiny v hrnci, stačí malé množství - cca 1 cm na dně hrnce. Hrnec zakryjeme poklicí a líčka pečeme při 90st. cca 10hodin. Klidně dejte maso péct přes noc - nemusíte se bát, že se maso připálí.
-
Poté zvýšíme teplotu na 210st. Po dosažení teploty necháme bez pokličky cca 10 - 20 minut dopéct. Záleži, kolik maso pustilo šťávy , případně lehce podlijte. Nyní už maso hlídejte, aby se maso příliš nevysušilo nebo nepřipálilo. Po upečení jsem trochu zeleniny odebrala a rozmixovala tyčovým mixérem, aby se omáčka lehce zahustila. Přílohu si zvolte dle svých preferencí - třeba bramborovou kaši. Pokud preferujete LC přílohu, zvolte např . květákové nebo celerové pyré apod.
Makronutrienty
17%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 651 kJ | 2 070 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 495 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,11 g
1,37 g |
13,1 g
4,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,411 SVJ | 1,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,1 g
3,3 g |
35,3 g
10,5 g |
Bílkoviny | 8,65 g | 27,5 g |
Sůl | 0,629 g | 2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů