Vepřová líčka - LC

Máte rádi líčka? Já je naprosto miluju. Když je navíc naložíte do bílého jogurtu a necháte pomalu dlouho dusit, budou se doslova rozplývat na jazyku. Určitě zkuste! Říká autorka Táňa Lišková, děkujeme za svělý recept :)

Vepřová líčka - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřová líčka 500 g
bílý jogurt smetanový 50 g
cibule 1 kus
máslo čerstvé 1 lžíce
červená paprika 1 kus
houby sušené, směs 1 hrst
paprika sladká mletá 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
majoránka sušená drhnutá 1 špetka

Postup přípravy

  1. Líčka očistíme od šlach a blan a naložíme do bílého jogurtu - stačí i dvě hodiny, ale klidně přes noc. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme cibuli a maso. Osolíme, zaprášíme mletou paprikou a dalším kořením. Podlijeme vroucí vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.

  2. Po této době přidáme houby a papriku promícháme a dusíme ještě 30 minut do měkka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů