Vepřová líčka - LC
Máte rádi líčka? Já je naprosto miluju. Když je navíc naložíte do bílého jogurtu a necháte pomalu dlouho dusit, budou se doslova rozplývat na jazyku. Určitě zkuste! Říká autorka Táňa Lišková, děkujeme za svělý recept :)
- 1h:20m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová líčka | 500 g |
bílý jogurt smetanový | 50 g |
cibule | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
červená paprika | 1 kus |
houby sušené, směs | 1 hrst |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
majoránka sušená drhnutá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Líčka očistíme od šlach a blan a naložíme do bílého jogurtu - stačí i dvě hodiny, ale klidně přes noc. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme cibuli a maso. Osolíme, zaprášíme mletou paprikou a dalším kořením. Podlijeme vroucí vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
-
Po této době přidáme houby a papriku promícháme a dusíme ještě 30 minut do měkka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů