Vepřová kýta na zelenině se smetanou a LC knedlíky
Klasika jako od babičky, v lowcarb verzi bez mouky. Děkujeme Jance Folkové za recept :)
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Papinův hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
sádlo | 1 lžička |
celer | 0,3 kusu |
mrkev | 3 kusy |
vepřová kýta bez kosti | 500 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
vývar masový domácí | 300 ml |
cuketa | 300 g |
smetana na vaření | 250 ml |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
paprika pálivá mletá | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
V kastrolu jsem osmažila do červena cibuli, 1/4 celeru, 3 mrkve, pak 1/2 kg masa na kostky, sůl, pepř a podlila jsem vývarem. Přidala jsem na zahuštění asi 30 dkg cukety ( mám v mrazáku od léta ty velké, přerostlé) a v tlakáči dusila 50 minut. Pak jsem maso vybrala na talíř, zeleninu rozmixovala, přidala smetanu na vaření (asi 1/4 l) a ještě dochutila citrónovou šťávou a trošku přiostřila pálivou paprikou.
-
LC knedlíky si vyberte, jaké se vám tu na JP líbí :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů