Vepřová kýta na zelenině se smetanou a LC knedlíky

Oli

Klasika jako od babičky, v lowcarb verzi bez mouky. Děkujeme Jance Folkové za recept :)

Vepřová kýta na zelenině se smetanou a LC knedlíky

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
cibule 1 kus
sádlo 1 lžička
celer 0,3 kusu
mrkev 3 kusy
vepřová kýta bez kosti 500 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 lžička
vývar masový domácí 300 ml
cuketa 300 g
smetana na vaření 250 ml
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
paprika pálivá mletá 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. V kastrolu jsem osmažila do červena cibuli, 1/4 celeru, 3 mrkve, pak 1/2 kg masa na kostky, sůl, pepř a podlila jsem vývarem. Přidala jsem na zahuštění asi 30 dkg cukety ( mám v mrazáku od léta ty velké, přerostlé) a v tlakáči dusila 50 minut. Pak jsem maso vybrala na talíř, zeleninu rozmixovala, přidala smetanu na vaření (asi 1/4 l) a ještě dochutila citrónovou šťávou a trošku přiostřila pálivou paprikou.

  2. LC knedlíky si vyberte, jaké se vám tu na JP líbí :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů