Klasika jako od babičky, v lowcarb verzi bez mouky.
Děkujeme Jance Folkové za recept :)
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
3 kusy |
3 kusy |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
300 ml |
300 ml |
300 g |
300 g |
250 ml |
250 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
V kastrolu jsem osmažila do červena cibuli, 1/4 celeru, 3 mrkve, pak 1/2 kg masa na kostky, sůl, pepř a podlila jsem vývarem. Přidala jsem na zahuštění asi 30 dkg cukety ( mám v mrazáku od léta ty velké, přerostlé) a v tlakáči dusila 50 minut. Pak jsem maso vybrala na talíř, zeleninu rozmixovala, přidala smetanu na vaření (asi 1/4 l) a ještě dochutila citrónovou šťávou a trošku přiostřila pálivou paprikou.
-
LC knedlíky si vyberte, jaké se vám tu na JP líbí :)
Makronutrienty
25%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 376 kJ | 2 452 kJ |
Kalorická hodnota | 89,7 kcal | 586 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4 g
1,72 g |
26,1 g
11,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,4 SVJ | 2,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,9 g
2,73 g |
38,5 g
17,8 g |
Bílkoviny | 5,81 g | 37,9 g |
Sůl | 0,43 g | 2,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů