Vepřová kýta na zelenině s květákovou kaší
Když je čas napichovat na špejli, jsou to špízy. V tomto případě oblíbený lowcarb oběd bez špejlí :) Další nápady zde: https://www.instagram.com/p/CcxT5IwrWz7/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 1 000 g |
slanina anglická | 100 g |
cuketa | 1 kus |
červená paprika | 1 kus |
cibule | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 1 svazek |
ředkvičky | 1 svazek |
žampiony čerstvé | 250 g |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
květák | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Nakrájené maso a zeleninu osolíme a opepříme, rozložíme na pekáč, lehce podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů alespoň hodinu. Pak odkryjeme a pečeme cca 10 minut dozlatova.
-
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozmixujeme a ochutíme máslem, přidáme šnitlik.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů