Vepřová kýta na zelenině s květákovou kaší

Lenny73

Když je čas napichovat na špejli, jsou to špízy. V tomto případě oblíbený lowcarb oběd bez špejlí :) Další nápady zde: https://www.instagram.com/p/CcxT5IwrWz7/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Vepřová kýta na zelenině s květákovou kaší

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 1 000 g
slanina anglická 100 g
cuketa 1 kus
červená paprika 1 kus
cibule 1 kus
cibulka jarní, sečka 1 svazek
ředkvičky 1 svazek
žampiony čerstvé 250 g
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
květák 1 kus
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pažitka nať čerstvá 1 hrst

Postup přípravy

  1. Nakrájené maso a zeleninu osolíme a opepříme, rozložíme na pekáč, lehce podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů alespoň hodinu. Pak odkryjeme a pečeme cca 10 minut dozlatova.

  2. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozmixujeme a ochutíme máslem, přidáme šnitlik.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů