Vepřová kýta na cibuli, dušená mrkev s hráškem a vařená kedlubna s petrželkou
Jednoduchý a zdravý lowcarb oběd. https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA== @hrisny_lowcarb
- 40m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 1 kg |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 5 kusů |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme, posypeme kmínem, soli a pepřem. Na dno hrnce, pekáče dáme cibuli, poté maso a zasypeme nakrájeným česnekem. Dusíme, pečeme do měkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco 35 minut, program dušení)
-
Na másle osmahneme mrkev dozlatova, poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na závěr přisypeme hrášek a necháme ho změknout, osolíme a opepříme.
-
Kedlubny uvaříme v osolené vodě s kmínem jako brambory, poté zasypeme nasekanou petrželkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů