Vepřová kýta na cibuli, dušená mrkev s hráškem a vařená kedlubna s petrželkou

Lenny73

Jednoduchý a zdravý lowcarb oběd. https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA== @hrisny_lowcarb

Vepřová kýta na cibuli, dušená mrkev s hráškem a vařená kedlubna s petrželkou

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 1 kg
cibule 2 kusy
česnek stroužky 5 kusů
kmín drcený 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,3 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme, posypeme kmínem, soli a pepřem. Na dno hrnce, pekáče dáme cibuli, poté maso a zasypeme nakrájeným česnekem. Dusíme, pečeme do měkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco 35 minut, program dušení)

  2. Na másle osmahneme mrkev dozlatova, poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na závěr přisypeme hrášek a necháme ho změknout, osolíme a opepříme.

  3. Kedlubny uvaříme v osolené vodě s kmínem jako brambory, poté zasypeme nasekanou petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů