Tento recept je ideální, pokud se Vám nechce trávit moc času u plotny. Všechny suroviny totiž jen připravíte, ochutíte a dáte do trouby. Za 20 minut pak přijdete k hotovému.
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
175 g |
175 g |
0,5 g |
0,5 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
0,4 kusu |
0,4 kusu |
0,6 kusu |
0,6 kusu |
1 snítka |
1 snítka |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Krkovičku osolím, opepřím, potřu trochou olivového oleje a dám na plech vystlaný pečicím papírem. Propláchnutou cizrnu dám do mísy společně s nadrobno nakrájeným lilkem, cuketou, paprikou, rajčetem a cibulkou. Osolím, opepřím a přidám tymián a olivový olej. Směs promíchám a dám na pečicí papír společně k masu. Vša dám na cca 20 minut do trouby rozpálené na 175 °C. Když mám upečeno vmíchám do zeleniny čerstvou petrželku a můžu servírovat.
Makronutrienty
20%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 555 kJ | 3 188 kJ |
Kalorická hodnota | 133 kcal | 762 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,33 g
0,515 g |
24,9 g
2,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,433 SVJ | 2,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
2,7 g |
60,5 g
15,5 g |
Bílkoviny | 6,37 g | 36,6 g |
Sůl | 0,496 g | 2,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů